måndag 26 november 2012

Här är affischen till helgens festligheter. Det är jag som har ritat den men loggan är strikt efter Lennys förlaga (den lilla skivan mer fritt). Lenny är mannen som ritar våra skivomslag, fogdegubbar och annat "bra att ha". Han är flink till tusen, man kan säga att man vid skivköp utöver musiken även får ett stycke god bildkonst, faktiskt. Så det är najs.

För övrigt gjorde jag ett par skisser på temat "kulturkrockar" igår:


Jag funderade på att göra typ tjugo till i samma stil och lägga upp dem tillsammans med en lång utläggning om värdet i att kunna skoja om skillnader oss människor emellan, humorn som mötesplats o.s.v. Skämtet skulle då lite förenklat vara att tecknaren (jag) skulle framstå som en idiot.


söndag 25 november 2012

I helgen har jag varit i Umeå och hälsat på och varit lite flytthjälp åt min kamrat Arvid. Det har varit roligt med roliga människor osv. Arvid sjunger första mezzosopran i vår punkorkester Kronofogden. Vi har nyss släppt en split-LP med bandet Inkvisitionen. På lördag har vi dubbelspelning i Delsbo, först för juniorerna på fritidsgården och senare på kvällen på Gammeln/Pub Dellen. Facebookeventet finns här: http://www.facebook.com/events/224815647650738/
Om man vill kolla på bilder av skivan och en massa massa annat ballt kan man gå in på kronofogdenband.blogspot.se. Den länken ska jag sätta fast där till höger när jag fattat hur man gör också.
 Annars uppdaterar jag mest för uppdaterandets skull, känner mig rätt hjärndöd efter flera dagars intensivt umgänge. Snart ska jag repa med vårt nystartade psykedelia-band. Så, det var nog allt jag får ur mig idag utan att bli trött/ledsen. Peace.


onsdag 21 november 2012


HEJ och välkommen till min nya blogg. Här tänker jag lägga upp serier och bilder och lite sånt. Kanske jag skriver nåt också men det vetefan egentligen. Här är en serie som jag ritade förra året:


Den är stum och det kallas i seriesammanhang för en "pantomim"-serie. Den är lite trevlig tycker jag. Folk brukar inte fatta den här men det är så att gubben till höger knycker peruken av gubben till vänster.

Det kan bli lite spetsigt också har jag tänkt mig, med politiska serier. Här är en s.k."stripp" där jag försökt rita Fredrik Reinfeldt.
Den var väl helt ok! Det liknar Erik Almqvist lite också, så man kan låtsas att han säger "kvinnoförakt" i sista rutan så blir det mer aktuellt.

Sen kan det bli en del sånt här också:


Jag tror att man kan trycka på bilderna för att se dom i större storlek, men det visste väl ni ungdomar säkert.

Jag heter Henrik Zacco, är 25 år och arbetslös.